Strona g│ˇwna » O firmie » Polityka prywatnoÂci

Formularz wyszukiwania

Polityka prywatnoÂci

POLITYKA Prywatno┼Ťci.
Przetwarzanie i Ochrona Danych Osobowych

Administratorem danych osobowych (w rozumieniu ROZPORZ─äDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (og├│lne rozporz─ůdzenie o ochronie danych) ? zwane dalej RODO ) w odniesieniu do danych osobowych U┼╝ytkownik├│w jest

WOOLSHOP
Adres: ul. Jaskółcza 39 43-100 Tychy
e-mail: biuro@medicovers.pl

Firma wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia┼éalno┼Ťci Gospodarczej (CEIDG) pod numerem NIP:6461785746 , Regon:277529504

  1. Podanie danych osobowych, a tak┼╝e zgoda na ich przetwarzanie s─ů ca┼ékowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe s─ů przetwarzane wy┼é─ůcznie w zakresie i celu, na jaki KLIENT wyrazi┼é zgod─Ö. W przypadku, gdy KLIENT nie poda niezb─Ödnych do realizacji zam├│wienia danych i nie wyrazi zgody na ich przetwarzanie, zrealizowanie zam├│wienia mo┼╝e by─ç niemo┼╝liwe.
  2. Administrator zapewnia bezpiecze┼ästwo przekazanych danych oraz realizacj─Ö uprawnie┼ä U┼╝ytkownik├│w, wynikaj─ůcych z rozporz─ůdzenia RODO. U┼╝ytkownik ma prawo dost─Öpu do tre┼Ťci swoich danych osobowych oraz ich sprostowania lub ┼╝─ůdania ich ca┼ékowitego usuni─Öcia (o ile nie jest to sprzeczne z przepisami prawa) lub ograniczenia prawa przetwarzania swoich danych osobowych - w tym celu mo┼╝na skorzysta─ç z funkcji w programie sklepu aktualizacji danych konta u┼╝ytkownika lub prosz─Ö wys┼éa─ç zg┼éoszenie (np. na podany adres e-mail) z okre┼Ťleniem ┼╝─ůdania wprowadzenia zmian lub usuni─Öcia danych z ewidencji. ADMINISTRATOR mo┼╝e odm├│wi─ç usuni─Öcia danych U┼╝ytkownika wy┼é─ůcznie w przypadkach wskazanych przez obowi─ůzuj─ůce przepisy, w szczeg├│lno┼Ťci je┼╝eli U┼╝ytkownik nie uregulowa┼é wszystkich nale┼╝no┼Ťci wobec ADMINISTRATORA.
  3. Dane osobowe U┼╝ytkownik├│w, przetwarzane s─ů w celu nawi─ůzania, ukszta┼étowania, zawarcia, zmiany lub rozwi─ůzania Umowy pomi─Ödzy Us┼éugodawc─ů i Klientem oraz zrealizowania Umowy sprzeda┼╝y lub umowy o ┼Ťwiadczenie Us┼éugi elektronicznej opisanej w REGULAMINIE .
  4. U┼╝ytkownik mo┼╝e otrzymywa─ç informacje marketingowe i handlowe (w formie "newsletter"), je┼Ťli wyrazi na to zgod─Ö. U┼╝ytkownik mo┼╝e w ka┼╝dej chwili zrezygnowa─ç z otrzymywania informacji handlowych.
  5. Zapewniamy, ┼╝e nasza firma przestrzega polityki bezpiecze┼ästwa danych osobowych. Dane osobowe s─ů u nas bezpieczne i dok┼éadamy wszelkich stara┼ä, aby poziom ten systematycznie by┼é coraz wy┼╝szy.
  6. Dane osobowe U┼╝ytkownik├│w mog─ů by─ç przekazywane podmiotom trzecim tylko za zgod─ů U┼╝ytkownika w przypadkach opisanych w REGULAMINIE.
  7. W celu realizacji umowy i dostarczenia zam├│wionych produkt├│w oraz przes┼éania korespondencji do klienta dane mog─ů by─ç przekazane: Poczcie Polskiej lub wybranej firmie kurierskiej.
  8. Dla zrealizowania umowy i dostarczenia produkt├│w konieczne jest podanie nast─Öpuj─ůcych danych osobowych KLIENTA: nazwisko i imi─Ö; adres do wysy┼éki produkt├│w; adres e-mail; numer telefonu kontaktowego; w przypadku firmy dodatkowo NIP.
  9. Dane osobowe s─ů przetwarzane wy┼é─ůcznie przez okres niezb─Ödny do realizacji umowy:
    • - dokumenty sprzeda┼╝y - przez okres wymagany przepisami o ksi─Ögowo┼Ťci,
    • - dane adresowe - do czasu wyga┼Ťni─Öcia okresu r─Ökojmi lub gwarancji - zaleznie od tego, kt├│ry jest d┼éu┼╝szy;
    • - adres e-mail wykorzystywany do rozsy┼éania biuletynu informacyjnego - przez okres wa┼╝no┼Ťci zgody u┼╝ytkownika; zgoda mo┼╝e by─ç cofni─Öta w ka┼╝dej chwili.
    - po tym okresie s─ů usuwane
  10. Klientowi przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego ? Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO) jeżeli ma zastrzeżenia do przetwarzania jego danych osobowych przez ADMINISTRATORA.

Polityka dotycz─ůca wykorzystania cookies

Niniejsza Polityka okre┼Ťla zasady tworzenia, przechowywania i dost─Öpu do informacji na urz─ůdzeniach U┼╝ytkownika za pomoc─ů plik├│w Cookies w celu zrealizowania drog─ů elektroniczn─ů us┼éug ┼╝─ůdanych przez U┼╝ytkownika.

I. POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Administrator w celu ┼Ťwiadczenia us┼éug drog─ů elektroniczn─ů tworzy i przechowuje tymczasowe pliki i uzyskuje dost─Öp do wybranych informacji w urz─ůdzeniach U┼╝ytkownika.
  2. Cookies - oznacza dane binarne, najcz─Ö┼Ťciej niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urz─ůdzeniach U┼╝ytkownika, kt├│re s─ů wykorzystywane w j─Özykach programowania do sprawniejszej komunikacji serwisu internetowego i u┼╝ytkownika.
  3. Pliki Cookies tworzone na urz─ůdzeniach u┼╝ytkownika mog─ů pochodzi─ç zar├│wno z systemu Administratora (t.zw. Cookies w┼éasne) jak i te┼╝ z zewn─Ötrznych program├│w nadzoruj─ůcych komunikacj─Ö w internecie (t.zw. Cookies zewn─Ötrzne np. pochodz─ůce z serwis├│w Google i innych).
  4. U┼╝ytkownik ma mo┼╝liwo┼Ť─ç ograniczenia lub wy┼é─ůczenia dost─Öpu plik├│w cookies do swojego Urz─ůdzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z Serwisu b─Ödzie mo┼╝liwe, poza funkcjami, kt├│re ze swojej natury wymagaj─ů plik├│w cookies.

II. Cele stosowania cookies

  1. Ciasteczka i podobne technologie u┼╝ywane s─ů w witrynach internetowych w celu zapewnienia poprawnej transmisji danych pomi─Ödzy po┼é─ůczonymi komputerami. Maj─ů one bardzo szerokie zastosowanie , pomagaj─ů dostosowa─ç zawarto┼Ť─ç strony ustawie┼ä w komputerze odbiorcy, zapami─Ötuj─ů preferowany wygl─ůd strony, np. ustawiony rozmiar czcionki, zapewniaj─ů wykonanie przez u┼╝ytkownika kilku etapowych czynno┼Ťci (np. dodania artyku┼éu, dokonania zakupu w sklepie internetowym). Ciasteczka mog─ů te┼╝ by─ç wykorzystywane do dopasowania wy┼Ťwietlanych reklam do zainteresowa┼ä odwiedzaj─ůcych witryny. Mo┼╝na powiedzie─ç, ┼╝e technologia ?ciasteczek? jest niezb─Ödna do prawid┼éowego wy┼Ťwietlania stron interaktywnych.
  2. Opr├│cz ciasteczek wysy┼éanych ze strony z kt├│ra si─Ö ┼é─ůczymy, pliki cookies mog─ů by─ç wysy┼éane tak┼╝e z serwer├│w stron, do kt├│rych si─Ö odwo┼éuj─ů, np. Google, YouTube czy serwisy spo┼éeczno┼Ťciowe jak Facebook, Twitter i inne.
  3. Najog├│lniej mo┼╝emy podzieli─ç Cookies na dwa typy plik├│w:
    • cookies sesyjne: s─ů przechowywane na Urz─ůdzeniu U┼╝ytkownika i pozostaj─ů tam do momentu zako┼äczenia sesji danej przegl─ůdarki. Zapisane informacje s─ů w├│wczas trwale usuwane z pami─Öci Urz─ůdzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z Urz─ůdzenia U┼╝ytkownika;
    • cookies trwa┼ée: s─ů przechowywane na Urz─ůdzeniu U┼╝ytkownika i pozostaj─ů tam do momentu ich skasowania. Zako┼äczenie sesji danej przegl─ůdarki lub wy┼é─ůczenie Urz─ůdzenia nie powoduje ich usuni─Öcia z Urz─ůdzenia U┼╝ytkownika. Mechanizm cookies trwa┼éych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z Urz─ůdzenia U┼╝ytkownika.
  4. W normalnej sytuacji stosowane Cookies s─ů bezpieczne dla u┼╝ytkownika. Przy prawid┼éowym ich stosowaniu nie jest mo┼╝liwe przedostanie si─Ö do Urz─ůdze┼ä U┼╝ytkownik├│w wirus├│w lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania z┼éo┼Ťliwego. Pliki te pozwalaj─ů zidentyfikowa─ç oprogramowanie wykorzystywane przez U┼╝ytkownika. Cookies zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö domeny z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na Urz─ůdzeniu (jest ograniczony) oraz przypisan─ů warto┼Ť─ç (klucz).
  5. Pliki cookies nie gromadz─ů ┼╝adnych danych osobowych, w tym nazwisk i adres├│w e-mail.
  6. Ka┼╝dy u┼╝ytkownik mo┼╝e zmieni─ç ustawienia dotycz─ůce ciasteczek w u┼╝ywanej przez siebie przegl─ůdarce, w tym zupe┼énie wy┼é─ůczy─ç mo┼╝liwo┼Ť─ç ich zapisywania. Je┼Ťli u┼╝ytkownik nie wy┼é─ůcza mo┼╝liwo┼Ťci zapisywania ciasteczek pochodz─ůcych z r├│┼╝nych witryn, oznacza to w praktyce, ze wyra┼╝a zgod─Ö na ich zapisywanie i przechowywanie w komputerze.
  7. U┼╝ytkownik mo┼╝e w ka┼╝dej chwili usun─ů─ç pliki Cookies korzystaj─ůc z dost─Öpnych funkcji w przegl─ůdarce internetowej, kt├│rej u┼╝ywa.
  8. Sposoby opisuj─ůce wy┼é─ůczenie lub zmian─Ö ustawie┼ä dla najpopularniejszych przegl─ůdarek internetowych:
    1. Google Chrome - domy┼Ťlne ustawienia przegl─ůdarki Google Chrome zezwalaj─ů na przechowywanie cookies. Aby zmieni─ç ustawienia nale┼╝y:
      • klikn─ů─ç w menu "Ustawienia Google Chrome" i wybra─ç opcj─Ö "Ustawienia";
      • klikn─ů─ç w "Poka┼╝ ustawienia zaawansowane" na dole strony;
      • wybra─ç opcj─Ö "Ustawienia tre┼Ťci" w opcjach "Prywatno┼Ť─ç";
      • wybra─ç ┼╝─ůdane ustawienia;
      • aby wprowadzi─ç specjalne ustawienia dla danego serwisu nale┼╝y klikn─ů─ç w "Zarz─ůdzaj wyj─ůtkami" i wybra─ç w┼éasne ustawienia dla witryn;
      • aby zatwierdzi─ç zmiany nale┼╝y klikn─ů─ç w przycisk "Gotowe".
    2. Microsoft Internet Explorer - Domy┼Ťlne ustawienia przegl─ůdarki Microsoft Internet Explorer zezwalaj─ů na przechowywanie plik├│w cookies, ale blokuj─ů pliki, kt├│re mog─ů pochodzi─ç z serwis├│w niestosuj─ůcych polityki prywatno┼Ťci. Aby zmieni─ç ustawienia nale┼╝y:
      • klikn─ů─ç w menu "Narz─Ödzia" i wybra─ç "Opcje Internetowe";
      • wybra─ç zak┼éadk─Ö "Prywatno┼Ť─ç";
      • za pomoc─ů suwaka okre┼Ťli─ç ┼╝─ůdany poziom ustawie┼ä (najwy┼╝szy blokuje cookies ca┼ékowicie, najni┼╝szy zezwala na przechowywanie wszystkich cookies).
    3. Mozilla Firefox - domy┼Ťlne ustawienia przegl─ůdarki Mozilla Firefox zezwalaj─ů na przechowywanie plik├│w cookies. Aby zmieni─ç ustawienia nale┼╝y:
      • klikn─ů─ç w menu "Narz─Ödzia" (w innych wersjach: klikn─ů─ç przycisk "Firefox") i wybra─ç "Opcje";
      • nast─Öpnie wybra─ç zak┼éadk─Ö "Prywatno┼Ť─ç" i zaznaczy─ç ┼╝─ůdane ustawienia;
      • aby wprowadzi─ç specjalne ustawienia dla danego serwisu nale┼╝y klikn─ů─ç w "Wyj─ůtki" i wybra─ç w┼éasne ustawienia dla witryn;
      • zatwierdzi─ç zmiany za pomoc─ů przycisku "OK".
    4. Opera - domy┼Ťlne ustawienia przegl─ůdarki Opera zezwalaj─ů na przechowywanie plik├│w cookies. Aby zmieni─ç ustawienia nale┼╝y:
      • klikn─ů─ç w "Preferencje", wybra─ç opcj─Ö "Zaawansowane", a nast─Öpnie "Ciasteczka";
      • zaznaczy─ç ┼╝─ůdane ustawienia;
      • aby wprowadzi─ç specjalne ustawienia dla danego serwisu nale┼╝y wej┼Ť─ç na wybran─ů stron─Ö internetow─ů, klikn─ů─ç na niej prawym przyciskiem myszy, wybra─ç polecenie "Preferencje dla witryn" i przej┼Ť─ç do karty "Ciasteczka" a nast─Öpnie wprowadzi─ç po┼╝─ůdane ustawienia;
      • zatwierdzi─ç zmiany za pomoc─ů przycisku "OK".
    5. Safari - domy┼Ťlne ustawienia przegl─ůdarki Safari zezwalaj─ů na przechowywanie plik├│w cookies. Aby zmieni─ç ustawienia nale┼╝y:
      • w menu "Safari" wybra─ç opcj─Ö "Preferencje";
      • klikn─ů─ç ikon─Ö "Prywatno┼Ť─ç";
      • zaznaczy─ç ┼╝─ůdane ustawienia;
      • aby wprowadzi─ç specjalne ustawienia dla danego serwisu nale┼╝y klikn─ů─ç w "Szczeg├│┼éy" i wybra─ç w┼éasne ustawienia dla witryn.
  9. Je┼╝eli zdecydujesz si─Ö na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie b─Ödzie mo┼╝liwe korzystanie z niekt├│rych tre┼Ťci tre┼Ťci i us┼éug udost─Öpnianych w naszych witrynach, w szczeg├│lno┼Ťci wymagaj─ůcych logowania i p├│┼║niej zrealizowania na przyk┼éad transakcji zakupu w sklepie internetowym. Wy┼é─ůczenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku mo┼╝liwo┼Ťci przegl─ůdania stron w wi─Ökszo┼Ťci witryn.
  10. U┼╝ytkownik mo┼╝e w ka┼╝dej chwili usun─ů─ç pliki Cookies korzystaj─ůc z dost─Öpnych funkcji w przegl─ůdarce internetowej, kt├│rej u┼╝ywa.
  11. Nale┼╝y zaznaczy─ç, ┼╝e technologia Cookies jest wykorzystywana przez haker├│w do infekowania komputer├│w i wprowadzania z┼éo┼Ťliwego oprogramowania. Technologia Cookies, kt├│ra ma zapewni─ç prawid┼éow─ů komunikacj─Ö z serwerem strony jest w tym przypadku wykorzystywana niezgodnie ze swoim przeznaczeniem. Ochron─Ö przed takim atakiem jak i te┼╝ innymi formami pr├│b hakerskich powinien zawsze stanowi─ç przede wszystkim dobry program ochrony antywirusowej.
  12. Technologia Cookies jest dzisiaj ?sol─ů? internetu ? w dobrym znaczeniu. Bez Cookies wiele stron staje si─Ö znacznie ubo┼╝sze.

Control - projektowanie stron